fbpx
De Bergjes Chalets en Caravans

De Bergjes Chalets en Caravans

Odoo binnen de Bergjes

De Bergjes Chalets en Caravans, een 50 jaar oud familiebedrijf en europa’s grootste leverancier van stacaravans en chalets voor recreatief gebruik. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een grote groei meegemaakt waardoor een nieuw ERP-systeem meer dan welkom was.

De vraag

Een bedrijf dat in een korte tijd een grote groei meemaakt kan natuurlijk niet zonder een modern ERP-systeem. De opdracht was dan ook om alle huidige informatiesystemen vervangen, moderniseren en zoveel mogelijk automatiseren binnen Odoo. Kerndoelen waren onder andere het voorkomen van (menselijke) fouten, het efficiënter maken van bedrijfsprocessen en het creëren van een modulair systeem dat meegroeit met de organisatie. Door de grote hoeveelheden aan leveringen in buitenland was het tevens belangrijk om Odoo zo in te richten, dat er aan alle binnen- en buitenlandse wet en regelgeving voldaan werd.

De aanpak

We hebben besloten een gefaseerde aanpak te hanteren. In dit specifieke geval is dat gedaan door er eerst ervoor te zorgen dat het nieuwe ERP systeem minimaal dezelfde functionaliteiten kon bieden als het oude. Op dit ‘fundament’ is vervolgens verder gewerkt door bedrijfsprocessen verder te optimaliseren en waar mogelijk te optimaliseren. Door op deze manier te werk te zijn gegaan creëren we een continuerend ERP-systeem dat zich makkelijk laat aanpassen aan de behoefte en groei van een organisatie.

Bergjes Transport
Vrachtwagens van ‘De Bergjes Chalets en Caravans’ voor de Oostenrijkse Alpen.