fbpx

Blog

Garage software

Garage software

Als autogaragehouder wilt u natuurlijk zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan administratieve processen. Een garage software pakket kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. U wilt ook niet werken met een traag verouderd programma dat het simpelweg net niet is.

Gelukkig bestaat er Odoo. Hét bedrijfssoftware-pakket dat zich aanpast aan uw bedrijf en aan uw processen.

Neem contact met ons op voor een gratis demo!

Waarom Odoo perfect is als garage software pakket

Odoo is een ERP-systeem en dus geen standaard garage software pakket. Waarom is Odoo dan beter dan een andere (standaard) pakket? Daar is een simpele reden voor. Omdat Odoo eigenlijk een ERP-systeem is, is het gemaakt om allerlei soorten bedrijven te dienen. Met als grote voordeel dat Odoo aan te passen is aan de behoeften en werkprocessen van de garage / autohandel.

Mogelijkheden

Odoo biedt een hoop mogelijkheden. Denk hierbij aan voertuigbeheer, in-en -verkoop, urenregistratie of werkorders voor de werkplaats. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het mooie van Odoo is dat het modulair is. Dat wilt zeggen dat u uw garage software dus kunt uitbreiden naarmate het bedrijf groeit of verandert. Odoo past zich aan de organisatie aan.

Mobiel vriendelijke garage software

Odoo werkt op elk apparaat en is browser based. Dat wilt zeggen dat alles wat je nodig hebt een browser is. Daarnaast heeft Odoo een app, die erg eenvoudig werkt op bijvoorbeeld een tablet. Dit kent grote voordelen voor bijvoorbeeld een werkplaats. Denk aan monteurs die een iPad in een houder hebben waarop uren worden geregistreerd, werkorders worden uitgelezen en geregistreerd en het opvragen van historische datum betreffende een klant of auto.

Autogaragesoftware Odoo
Odoo wordt onder andere door Toyota gebruikt voor de productie.

Op maat voor uw garage/autohandel

Het grote onderscheid van Odoo in tegenstelling tot andere conventionele softwarepakketten voor garages is dat Odoo aangepast kan worden aan de wensen van de betreffende organisatie. Autogarages en autohandels zullen voor een groot deel natuurlijk overlappende processen hebben en veel zaken op eenzelfde manier uitvoeren maar elke organisatie is uniek. Elke garage of autohandel doet de dingen juist nét op zijn manier.

Dit is waar Odoo om de hoek komt kijken. Als officieel partner zijn wij gespecialiseerd in het configureren van Odoo, onder andere voor garagebedrijven. Wij proberen samen met de klant altijd de juiste balans te vinden tussen gebruiksgemak, efficiëntie en kosten/baten.

Afspraken maken op uw website

Stel u eens voor. Uw klanten automatisch afspraken laten maken op uw website in een tijdschema dat u past en een planning die automatisch gecreëerd wordt door het systeem. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Dit is waar Odoo om de hoek komt kijken en zich onderscheidt van andere conventionele systemen en software pakketten.

Live uw voorraad op advertentieplatformen of uw website

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is het mogelijk een automatische koppeling te maken met uw voorraad, en uw website of advertentieplatformen. Zodra een auto dan verkocht is, wordt deze automatisch van het platform of uw website verwijderd.

Dergelijke automatiseringen besparen u tijd en dus ook geld! Tevens verhoogt dit de klantervaring aanzienlijk.

Vraag vandaag nog een gratis demo aan!

Wat zijn de functionaliteiten met Odoo?

Odoo’s mogelijkheden zijn enorm uitgebreid. Standaard biedt Odoo een zeer uitgebreide lijst aan functionaliteiten die uiteraard aan te passen en uit te breiden zijn aan de behoeften van een organisatie.

Is Odoo duur?

Odoo is niet duur. Wij zijn er van overtuigd dat Odoo zelfs kostenbesparend is in tegenstelling tot vaak verouderde en trage conventionele pakketten die hun tijd ver achter zijn.

Waarom zou ik voor Odoo gaan, en niet voor een conventioneel pakket?

Omdat Odoo modulair is, browser based (en dus mobiel vriendelijk) en omdat Odoo meer is dan simpelweg een garage software pakket. Als Odoo slim wordt ingericht, kan het grote delen van uw bedrijf automatiseren.