fbpx

Odoo Partner

Op zoek naar een Odoo partner?

Bent u op zoek naar een Nederlandse partner voor uw Odoo implementatie? Dan bent u bij Odiots aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in het implementeren van Odoo binnen uw organisatie. Als officieel Odoo partner kunnen wij uw implementatie van a tot z verzorgen.

Wat doet een Odoo partner?

Wij als Odoo partner kunnen u ondersteunen met het implementeren van Odoo binnen uw organisatie. Of uw organisatie nu klein of groot is, onze experts staan altijd klaar om vrijblijvend uw situatie te bekijken en te adviseren over de mogelijkheden. Om dit mogelijk te maken zullen wij eerst een grondige bedrijfsanalyse maken om u en uw organisatie goed te leren kennen. Het is natuurlijk van groot belang om een goed inzicht te hebben in de werkprocessen van de organisatie. Vervolgens zullen wij een plan van aanpak maken met als doel een overzicht te creëren van de te verrichten werkzaamheden. Pas als deze werkzaamheden zijn afgerond en goed bevonden gaan wij over tot het configureren van uw Odoo database.

Odoo implementeren door een Odoo partner

Nadat de onderzoeksfase is afgerond zullen we beginnen het met implementeren van de eerste fase. Wij hechten waarde aan het werken in fases om zo optimaal overzicht te behouden tijdens het implementatieproces. Door het gebruik van een zogeheten ‘roadmap’ is het tevens makkelijker om gedetailleerd te werk te gaan. Uiteraard gaan wij als Odoo partner verder dan alleen ‘ERP implementatie’. Onze experts kijken graag met u naar de bedrijfsprocessen en geven advies waar nodig. In de tussentijd van de implementatie zullen onze Experts zeer regelmatig updates geven over de voortgang, en nog belangrijker, feedback vragen om het project zo goed mogelijk te sturen.

Odoo ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de kern van Odoo te blijven. Toch kan het soms niet anders dan een stukje maatwerk toe te passen. Vanzelfsprekend kunnen wij ook hierin assisteren. Dit kan variëren van relatief simpele aanpassingen binnen (bestaande) apps (zie ook: OCA) tot het ontwikkelen van compleet nieuwe apps. Wij bekijken uw situatie aandachtig en zullen u hierin natuurlijk adviseren. Voor kleine aanpassingen kan het overigens ook zo zijn dat de benodigde aanpassing reeds te vinden is in de Odoo App-store. Daar de kwaliteit van deze apps vaak zeer varieert zullen wij uitvoerig onderzoeken of deze app aan de wensen voldoet alvorens wij over gaan op ingebruikname van dergelijke software.

Odoo integraties

U heeft wellicht een webshop of een andere applicatie die u wilt koppelen met Odoo. Door middel van de Odoo API biedt Odoo de mogelijkheid deze applicaties te koppelen aan deze applicaties. Voor veel webshop modules bestaat vaak al een (officiële) koppeling. Ook kan het zijn dat u een grote behoefte heeft aan aanpassingen binnen Odoo. Als een ontwikkeling van een module binnen een Odoo module zeer complex is, kunnen wij adviseren dit te bouwen in een externe (web-)applicatie. Door dit vervolgens te koppelen met de Odoo API behoudt men de vrijheid van ontwikkeling op de manier als u als klant dat wenst zonder de kern van Odoo aan te passen. Dit voorkomt vaak onvoorziene problemen en tijdrovende obstakels binnen de implementatie.

Odoo migratie

Het is natuurlijk goed mogelijk dat u al een ERP-systeem gebruikt. Odoo raadt aan ‘fris’ te beginnen. Dat wilt zeggen, probeer een data import altijd te voorkomen. Toch kan het soms niet anders. Wij als Odoo partner kunnen hier natuurlijk bij ondersteunen. Een migratie vanuit een ander systeem is vaak een complexe situatie en vereist veel aandacht en goede voorbereiding. Een plan van aanpak voor de migratie is wat dat betreft zeker niet overbodig. Wij bekijken uiteraard per situatie wat de beste aanpak is.

Odoo upgrade

Odoo is continue in ontwikkeling. Jaarlijks, meestal in oktober, komt een nieuwe versie uit van Odoo. Odoo, en wij als Odoo partner dus ook, raden u aan om ongeveer eens in de twee jaar te upgraden. Zo geniet u altijd van de laatste nieuwe features. Voor een upgrade is natuurlijk een proces wat de nodige voorbereiding behoeft. Ook hierbij kunnen wij natuurlijk assisteren. Onze experts nemen vanzelf contact met u op als u al bij ons klant bent en aan een upgrade toe bent. Een upgrade is overigens niet te verwarren met een update, Odoo update een versie gemiddeld 3 á 4 jaar. Deze updates worden, afhankelijk van het type hosting, gemiddeld één keer per week doorgevoerd. Dit betreft voornamelijk bug-fixes en security patches.

Odoo Partner

Odoo training

Na het implementatieproces is het natuurlijk van belang om gebruikers zo goed mogelijk bekend te maken met het systeem. Als Odoo partner snappen wij heel goed dat het in gebruik nemen van een dergelijk nieuw informatiesysteem geen kleine verandering is voor u en uw collega’s. Wij zullen hier dan ook uitvoerig in assisteren. Het training van gebruikers geschiedt door de zogeheten ‘Single Point of Contact’. Dit is één aangewezen persoon binnen uw organisatie die de leiding heeft over het implementatie-traject binnen de organisatie. Deze persoon heeft de leiding over de training binnen de organisatie en staat nauw in contact met een van onze experts.

Odoo support

Na een in ingebruikname  houdt onze service niet opeens op. Vaak begint hier het vervolg, zoals de start van een (van de vele) nieuwe fases. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat er toch iets fout gaat of iets niet helemaal lekker loopt. In dit geval kunt u ons natuurlijk bellen, mailen of een ticket aanmaken in ons ticketsysteem. Onze experts gaan dan direct aan de slag dit probleem op te lossen.

Bent u op zoek naar informatie, een vrijblijvende gratis demo of heeft u simpelweg een vraag? Neem dan contact op met een van onze experts!