fbpx

De Bergjes Chalets en Caravans

De Bergjes Chalets en Caravans

Bergjes Caravans

Wie zijn De Bergjes Chalets en Caravans?

De Bergjes Chalets en Caravans is al ruim 50 jaar Europa’s grootste leverancier van stacaravans en chalets voor recreatief gebruik. De firma was destijds de eerste firma die het fenomeen 'stacaravan' introduceerde in Nederland. Naast de in- en verkoop van diverse stacaravan en chalet modellen beschikt De Bergjes ook over een geheel eigen fabriek. In deze fabriek worden chalets van wel meer dan 100m2 compleet op maat voor de klant gemaakt.
De firma probeert zoveel mogelijk in eigen beheer te doen. Zo beschikt De Bergjes naast een controle team voor kwaliteitscontroles, over een eigen transportafdeling voor het transport van chalets. Om de customer journey compleet te maken beschikt het bedrijf ook over een eigen serviceteam. Indien er zich een probleem voordoet met een chalet of stacaravan kan er op die manier altijd een monteur ter plekken worden gestuurd.

De casus & de implementatie.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf een sterke groei meegemaakt, en er werd nog gebruik gemaakt van een verouderd ERP-systeem dat tevens niet compatibel was met mobiele apparaten. Om de tekorten op te vangen werd er gebruik gemaakt verschillende informatiesystemen die onderling niet samenwerkten. Tevens kon het verouderde systeem niet meer voldoen aan de hedendaagse eisen binnen de branche, waardoor er onnodige fouten werden gemaakt. De vraag was om het oude ERP-systeem volledig te vervangen door Odoo.
Odiots heeft gekozen voor een gefaseerde aanpak. Waarin eerst het verkoopsysteem met de Odoo CRM, Sale en facturatie module is geïmplementeerd. Vervolgens hebben wij volledig op maat samen met De Bergjes een transport- en een servicemodule ontwikkeld. Dit was nodig omdat de standaard Odoo modules niet voldeden en de bedrijfsprocessen niet dermate aangepast konden worden zodat de standaard modules wel zouden voldoen. Tevens hebben wij een materiaalorder module ontwikkeld om zo een duidelijke scheiding te creëren tussen de firma's kern-producten en side-producten.
Transport Bergjes
- 20  %
Foutmarge
50  +
Gebruikers
- 4
IT-systemen

Volledige transformatie

Van vijf systemen naar slechts één.

Automatisering

Een van de belangrijkste kerndoelen was automatisering. Automatiseren waar mogelijk om menselijke fouten zoveel mogelijk uit te sluiten.

Foutgevoeligheid verlagen

Door zoveel en volledig mogelijk gebruik te maken van Odoo's functionaliteiten zoals waarschuwingen en activiteiten konden simpele fouten worden voorkomen.

Maatwerk

Soms ontkom je er niet aan: maatwerk. De Bergjes heeft enkele volledig van scratch ontwikkelde apps in gebruik genomen om te kunnen voldoen aan de bijzondere werkprocessen voor dergelijk complexe producten.

Klanttevredenheid

Door slim gebruik te maken van Odoo's webportaal hebben we een voltallig klanten omgeving ontwikkeld. Klanten kunnen hier onder andere de status van hun bestelling volgen, contact opnemen met hun adviseur, de kennisdatabase raadplegen of serviceafspraken maken.
Odoo Configurator

Ook groeien?

Neem vrijblijvend contact op