fbpx

Blog

Thuiswerken met Odoo

Thuiswerken met Odoo

Thuiswerken is al lang niet meer voorbehouden aan freelancers en zelfstandige ondernemers. Het is is gemeengoed geworden in bedrijven: veel industrieën omarmen deze verandering. Ook ná de corona-crisis.

Werken op afstand, telewerken of thuiswerken; het betekent dat uw werknemers thuis of op een andere manier kunnen werken zonder dat ze fysiek gebonden zijn aan de binnenkant van een kantoorwerkplek.

Het Odoo ERP-systeem kan helpen om nog efficiënter thuis te werken (of op elke andere locatie waar dan ook ter wereld).

Voordelen van thuiswerken

De voordelen van thuiswerken gelden natuurlijk vooral voor kantoorpersoneel, maar dienen niet te worden onderschat.

  • U bent niet langer (of minder) gebonden aan geografische beperkingen wat betreft het werven van nieuw personeel.
  • Personeel voelt zich beter omdat het een betere woon/werk balans kan creëren.
  • Bestaand personeel is minder afhankelijk van de plek waar het kantoor zich bevindt.
  • Makkelijker uitbreiden van lokaal naar nationaal of zelfs internationaal niveau.
  • Verhoogde flexibiliteit voor werknemers.

Odoo en thuiswerken

Odoo biedt enkele functies die extra handig zijn voor deze tijd (en de toekomst):

  • Aanwezigheid-tracking

Met behulp van Odoo Attendance App, kan de aanwezigheid van alle werknemers gemakkelijk worden geklokt terwijl ze thuis werken. Voor alle werknemers zijn check-ins en check-outs ingebouwd.

  • Team behandeling

Om de prestaties van een team individueel te overzien, geeft Odoo toegang tot het beheren van teams op afstand. Managers hebben eenvoudig toegang tot teamrapporten en teamprestaties. Dit helpt op zijn beurt weer bij het op tijd bereiken van doelen.

  • Taken bijhouden

Odoo heeft verschillende mogelijkheden om samen met collega’s taken bij te houden. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is natuurlijk de project-app. Maar denk ook aan een activiteit-plan functie in de chatter die men op meerdere verschillende niveau’s kan raadplegen.

  • Odoo Project App

De Odoo Project App kan helpen bij het verzorgen van een specifiek project en bij het toezicht houden op werknemers met betrekking tot dat project. Het is enorm gemakkelijk om nieuwe projecten te creëren en onderliggende taken toe te wijzen.

Uiteraard heeft Odoo nog véél meer te bieden. Kijk vooral eens op de Odoo website om een overzicht te krijgen van de uitgebreide functionaliteiten die dit programma te bieden heeft. Vrijblijvend kijken hoe Odoo uw organisatie kan helpen groeien? Boek een gratis demo met onze experts!