fbpx

Blog

Wat is nieuw in Odoo 14

Wat is nieuw in Odoo 14

Jaarlijkse update

Wat is er nieuw in Odoo 14? Elk jaar brengt Odoo een nieuwe versie uit met nieuwe functionaliteiten en wijzigingen die verbeteringen met zich mee brengen. Odoo biedt zowel een ‘Enterprise’ als een ‘Community’ versie aan. De community versie is weliswaar gratis, maar biedt beduidend minder functionaliteiten.

Odoo 14 brengt enkele grote wijzingen met zich mee. Zowel onder als boven de motorkap. Wij lichten er enkele toe.

Outlook plugin

Een vaak gemiste functionaliteit in Odoo was de mogelijkheid om vanuit Outlook (of Gmail) direct leads door te schieten naar het Odoo CRM. Odoo 14 komt met die reden met een Gmail & Outlook-plugin om dit proces te automatiseren. Een zeer welkome verbeteringen voor medewerkers die zich bezig houden met sales. Het zal ook een handig hulpmiddel zijn wanneer een medewerker het bedrijf verlaat. Het overgangsproces van de communicatie met de klanten zal op deze manier veel soepeler & meer traceerbaar zal zijn.

Beter overzicht in Odoo 14

Medewerkers die zich bezig houden met de verkoop zijn vrijwel altijd gebaad bij overzicht. Versie 14 heeft daarom verschillende ‘views’ verbeterd voor een optimaal overzicht. Met de nieuwe en verbeterde inzichten in de activiteiten kunnen verkopers gemakkelijk zien wat ze moeten doen voor elke dag, wat hun volgende activiteit is, wat het belang ervan is en wat de potentiële impact ervan is. Met de verbeterde follow-up sectie, zullen medewerkers op de verkoop afdeling tevens in staat zijn om een e-mail of SMS te sturen naar de potentiële klant. Het grootste voordeel hier van is dat men niet meer handmatig hoeft te mailen vanuit de mail client en dus veel administratie/registratie werk bespaart.

Verbeterde Odoo view in Odoo 14
Verbeterd overzicht in Odoo 14

Nieuwe website builder in Odoo 14

Wellicht is de grootste wijziging in versie 14 wel de nieuwe website builder. Odoo heeft zijn website bouwer aanzienlijk verbeterd vanaf versie 11, maar met versie 14 is de builder drastisch op de schop gegaan. Wat voorheen alleen mogelijk was met behulp van HTML, CSS & JS is nu simpelweg direct mogelijk vanuit de configurator. Door de nieuwe verbeterde webshop interface in Odoo 14 is het nu makkelijk voor mensen zonder ervaring om een mooie webshop te bouwen.

Het belangrijkste concurrentievoordeel tot nu toe was dat Odoo de webshop direct gekoppeld was met het ERP-systeem. En dat daardoor alle achterliggende processen geautomatiseerd zijn in hetzelfde systeem (voorraadbeheer, leveringen, e-mailmarketing, facturatie, enz). Een prachtige webshop bouwen was vaak een hele opgave in Odoo. Dit maakte Odoo E-commerce voor veel bedrijven niet geschikt in tegenstelling tot de gigantische functionaliteiten van Magento of Opencart. Met Odoo 14 heeft Odoo een flinke slag geslagen in het verbeteren van de e-commerce module om zo beter met de markt mee te kunnen gaan.

Vragen of zelf Odoo 14 uitproberen? Vraag een gratis demo aan!